Victorie cu emoţii

HC Zalău s-a impus sâmbătă cu scorul de 30 – 29 pe teren propriu în faţa formaţiei CSM Ploieşti, însă jucătoarele antrenate de Gheorghe Tadici nu au mai marcat niciun gol în ultimele 11 minute, iar oaspetele au înscris de cinci ori

HC Zalău a obţinut sâmbătă a doua victorie consecutivă pe teren propriu din actuala ediţie de campionat, câştigând cu scorul de 30 – 29 duelul cu CSM Ploieşti. Chiar dacă au întâlnit una dintre cele mai bune formaţii din actualul sezon, handbalistele zălăuane au evoluat cu multă ambiţie în faţa ploieştencelor şi au făcut un joc bun atât pe faza de apărare, cât şi în atac. Ultimele minute au fost însă ale oaspetelor, care, deşi au evoluat în doar patru jucătoare de câmp, au revenit de la 24 – 30 la un singur gol în spatele Zalăului.
Ploieştencele s-au aflat de câteva ori la conducere în debutul jocului, dar Zalăul a egalat scorul la patru în minutul nouă, după care s-a desprins la două goluri, 6 – 4 în minutul 11. Scorul a devenit 6 – 5 în minutul 13, iar apărarea zălăuană a funcţionat perfect în următoarele şase minute. Echipa condusă de Tadici nu a mai primit niciun gol, înscriind, în schimb de cinci ori în poarta apărată de sârboaica Tatalovic. Tehnicianul croat, Neven Hrupec, a trimis-o în poartă pe Elena Şerban, dar nici aceasta nu a putut face faţă aruncărilor de la nouă metri trimise de Claudia Constantincescu şi Sabine Klimek, ambele aflate în zi de graţie. Zalăul a intrat la cabine cu 18 – 14, iar în partea a doua şi-a continuat recitalul. Dacă prima repriză a fost a Claudiei Constantinescu, în partea a doua a ieşit în evidenţă centrul Sabine Klimek, care a marcat cinci goluri în ultimele 20 de minute.
Tabela a arătat 30 – 24 pentru formaţia zălăuană cu 11 minute înainte de final, însă jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici nu au ştiut să-şi gestioneze avantajul de şase goluri până la final, în ciuda faptului că oaspetele au rămas în doar patru jucătoare de câmp spre final.
„Este o victorie importantă şi trei puncte mari. Cred că sunteţi de acord că putea fi o victorie mai concludentă, fiindcă, la un moment dat, scorul a fost 30 – 24. Am avut o superioritate pe care Diana Puiu a complicat-o. A greşit foarte mult în acest meci, iar portarii au fost inexistenţi. Victoria rămâne victorie, dar, din păcate, contrinuţia anumitor jucătoare la acest susces a fost minimă, doar câteva au dus „greul”. Am învins o echipă de trei, patru ori mai scumpă decât a noastră, iar acest lucru mă bucură foarte mult. Am dominat jocul de la un capăt la altul, iar în ultimele cinci minute, o parte dintre jucătoare au complicat situaţia. Chiar dacă am câştigat, s-ar putea să iau măsuri drastice în zilele următoare împotriva anumitor jucătoare”, a declarat Gheorghe Tadici la finalul partidei.
HC Zalău: Ana Maria Inculeţ, Adina Mureşan, Diana Diaconu – Claudia Constantinescu (11), Sabine Klimek (8), Teodora Bloj (4), Valentina Bardac (4), Larisa Tamaş (1), Georgiana Bazon (1), Diana Puiu (1), Andrada Trif, Roxana Rob, Larisa Tamaş şi Adina Cîrligeanu. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
CSM Ploieşti: Dragica Tatalovic, Elena Şerban – Mihaela Tivadar (11), Dmitrovic Marina (7), Nicoleta Tudor (3), Ionela Dinu (3), Iryna Sutska (2), Ramona Farcău (2), Cătălina Dreda (1), Maria Gavrilă şi Adriana Vasilescu. Antrenor principal: Neven Hrupec. Antrenor secund: Simona Costache
Finanţator HC Zalău: Consiliul Judeţean Sălaj. Acţionari: Inserco, Total AS, Ady Com, Damco Press. Colaboratori: Cento Group, Hanul Drumeţilor, Brilliant Parc, SC STC Invest SRL, Vidalis, Magazin Sălăjean, Sălăjeanul TV şi Accent Art.

Leave a Comment